geschreven door abbGrowers

Eerste Servische bessen bij abbGrowers

Eerste Servische bessen bij abbGrowers

Eerste oogst Servische bessen
“Deze week zijn we begonnen met het oogsten van de eerste blauwe bessen in Servië”, vertelt Fred Douven, CEO bij abbGrowers. “Ik ben zelf er deze week opnieuw naar toegereden om te kijken hoe de bessen er voor staan. Twee weken geleden was ik hier ook en toen waren de bessen nog niet rijp. We willen het goed monitoren en onze expertise delen met de telers in Servië waar we nauw mee samenwerken. Dat stellen ze ook op prijs, hoe beter het product hoe beter de prijzen die we aan de telers kunnen betalen.”

Direct zichtbaar hoeveel kilo’s
Bij het teeltbedrijf Maksimovic Brothers Doo van de broers Marko en Luka Maksimovic is het nu aanpakken geblazen. “In nauw contact met Nederland wordt nu de inweging gedaan van de geoogste blauwe bessen die rechtstreeks geregistreerd worden in het systeem van abbGrowers. De voordelen hiervan zijn dat we meteen weten hoeveel kilo er binnenkomt, wat de kwaliteit is en we besparen op handlingkosten in Nederland. Onze commerciële afdeling in Nederland weet nu meteen op hoeveel kilo’s ze kunnen rekenen om onze klanten te voorzien van blauwe bessen”, legt Fred Douven enthousiast uit.

Contact

Wij horen graag uw vraag of verhaal. Heeft u interesse in een samenwerking als teler, of heeft u belangstelling voor onze blauwe bessen neem dan contact met ons op.

Ons team staat voor u klaar.