geschreven door abbGrowers

Overijsselse blauwe bessenteler actie in pr met landelijke Open Dag

Hoewel de concentratie van blauwe bessen telers in Limburg is, zijn er ook telers buiten dit gebied in Nederland actief bezig met de promotie van hun blauwe bessen. De landelijke Open Dag die op 13 juli plaatsvond, is daar een belangrijk evenement in. Deze werd georganiseerd door Simply The Bes, het collectief waarin blauwe bessentelers uit heel Nederland zijn verenigd.

abbGrowers, teler, sorteerder en verpakker van blauwe bessen, onderschrijft het belang van promotie van de blauwe bes en is blij met het initatief van Simply the Bes. “Abbgrowers is een bedrijf met Limburgse wortels en waardeert het des te meer dat ook telers buiten deze zuidelijke regio zich hard maken voor de promotie  van de blauwe bessen. Hoe meer mensen ontdekken hoe lekker en gezond deze bes is hoe beter. “

Zo ook blauwe bessen teler Gerard Vrielink van de Greftenhoeve in Vriezenveen. Gerard heeft een areaal van 13 hectare. “Wij hebben dit jaar iets meer dan 300 bezoekers gehad tijdens de open dag,” vertelt Gerard enthousiast. “Daar waren toeristen bij maar ook mensen hier uit de buurt, die nieuwsgierig zijn naar ons bedrijf. We hebben drie leuke en leerzame rondleidingen georganiseerd om het hele blauwe bessen verhaal uit te leggen.  De plaatselijke imker vormde en mooie aanvulling, met zijn uitleg over het belang van de goede werking van de bijen.

Naast de blauwe bessenteelt, kan er bij ons op het bedrijf in het seizoen, ook door bezoekers zelf blauwe bessen geplukt worden op het  zelfplukland. Waar ook zwarte, rode en kruisbessen te plukken zijn. We maken ook zelf blauwe bessen jam en die is te koop in onze boerderijwinkel.

Het onder de aandacht brengen van het product, de blauwe bes, dat is voor ons de belangrijkste drijfveer om mee te doen aan deze open dag. Niet zo zeer om ons eigen bedrijf te promoten, want dat loopt goed,“ besluit Gerard zijn verhaal.


Voor nadere informatie:
Jeannette Westdorp, abbGrowers 077-2300001 of info@abbgrowers.com

Contact

Wij horen graag uw vraag of verhaal. Heeft u interesse in een samenwerking als teler, of heeft u belangstelling voor onze blauwe bessen neem dan contact met ons op.

Ons team staat voor u klaar.