geschreven door abbGrowers

Primeur B-berry® blauwe bessen sap van abbGrowers naar Azië

“abbGrowers is sorteerder en verpakker van blauwe bessen, met veel internationale contacten. Wij zijn bovendien ook teler en als enige teler in Nederland, maken we ons blauwe bessen sap zelf: het b-berry®  sap, “vertelt Suzanne Douven, b-berry®  marketing en research specialist bij abbGrowers. “Onze eerste levering van dit 100% puur blauwe bessen sap naar een klant in Taiwan is zojuist succesvol ontvangen.”

Nadat de bessen van het veld geplukt zijn, komen deze in de verpakkingshal van abbGrowers en worden daar gesorteerd. Met de meest innovatieve machines kan onderscheid gemaakt worden in de verschillende kwaliteitsaspecten van de blauwe bes. Zoals de mate van rijpheid, kleur en grootte. Verspilling van bessen wordt voorkomen omdat bijna alles bruikbaar is wat uit het sorteerproces voortkomt. Zo komt een selectie vrij die geschikt is voor het verwerken tot jam of sap.

“Het b-berry®  sap wordt professioneel geperst en gebotteld, met geavanceerde apparatuur. Uit 1 kilo bessen wordt 750 ml b-berry®  sap geperst. Het sap heeft een 100% blauwe bessen gehalte. Uit wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat de gezondheidsaspecten in het b-berry®  sap niet veranderen tijdens het verwerkingsproces. Sterker nog de antioxidanten nemen zelfs iets toe tijdens het verhittingsproces”, legt Suzanne uit.

“Wij leveren ons sap wereldwijd aan klanten. Zo hebben we onlangs in Taiwan een leuke order geleverd,”vertelt Huub Welles, salesmanager bij abbGrowers. “Voor de eerste order 8 pallets B-berry®  100% puur blauwe bessen sap in 250 en 750 ml flesjes. De klant was heel positief over ons product. Zij letten vooral op de pure smaak en de gezondheidsaspecten. In Azië is branding heel belangrijk en dat geldt ook voor onze klant. Het uiterlijk van het product is daar bijna net zo belangrijk als de binnenkant. Bovendien is er een groot vertrouwen in Westerse producten. Vervolgorders zullen ook niet lang uitblijven, verwachten wij.”

Voor nadere informatie:
Huub Welles, salesmanager abbGrowers 077-2300004 of sales@abbgrowers.com

Contact

Wij horen graag uw vraag of verhaal. Heeft u interesse in een samenwerking als teler, of heeft u belangstelling voor onze blauwe bessen neem dan contact met ons op.

Ons team staat voor u klaar.