geschreven door abbGrowers

Hoe vers wil je het hebben? Blauwe bessen van Nederlandse bodem komen er aan!

abbGrowers gaat de blauwe bessen van haar eigen Nederlandse telers binnenkort weer leveren. Verser dan vers. Want de lijnen zijn heel kort. We vragen de telers naar hun verwachtingen voor het komende seizoen.

Verser dan vers kunnen we zeggen omdat de lijnen heel kort zijn. Onze telers brengen de bessen uit Melderslo naar Horst. Een afstand van nog geen 4 km. Bij abbGrowers in Horst worden de bessen onmiddellijk in het verpakkingsproces opgenomen. Kwaliteitsinspecties, keuringen, temperatuurcontrole zijn allemaal belangrijke stappen die garanderen dat niet alleen de meest verse maar ook de kwalitatief beste blauwe bessen geleverd worden.

Leon Driessen, mede-eigenaar Driessen Blueberries In Melderslo heeft aan areaal van 70 hectare, waarvan 85 procent voor de versmarkt is bestemd.

“Het wordt een normaal seizoen want we hebben geen weersomstandigheden gehad die problemen hebben veroorzaakt. Volgende week gaan we het blauwe bessen ras Duke plukken. Dat is een lekkere knapperige bes , “vertelt Leon Driessen.  “In de eerste week van juli zullen we volop in bedrijf zijn met het plukken. De struiken staan er uitstekend bij, ze hangen bomvol blauwe bessen. Ook de kwaliteit lijkt uitstekend te worden, de bessen zien er heel goed uit, geen schade te bekennen.”

Mery Douven mede-eigenaar van het bedrijf Douven Blauwe Bessen B.V in Melderslo, beschikt over een areaal van 35 hectare. Naast verse blauwe bessen worden ook diepvries blauwe bessen en eigen ambachtelijk verwerkte producten verkocht zoals blauwe bessen jam en sap.

“De velden staan er heel goed bij, als het weer goed blijft, kunnen we volgende week volop gaan beginnen met oogsten,” zegt Mery Douven. “De bessen zijn mooi dik en blauw. Als de weergoden ons goed gezind blijven en we krijgen de komende tijd geen hagel- of zware stortbuien dan belooft dit een heel mooi seizoen te worden. De blauwe bessen planten staan er zelfs beter bij dan vorig jaar. We hadden toen wat problemen met verstopte irrigatieslangen. Dat is gelukkig opgelost en de planten zien er nu veel sterker uit,” legt Mery uit.

 

Voor nadere informatie:
Jeannette Westdorp, abbGrowers 077-2300001 of info@abbgrowers.com

Contact

Wij horen graag uw vraag of verhaal. Heeft u interesse in een samenwerking als teler, of heeft u belangstelling voor onze blauwe bessen neem dan contact met ons op.

Ons team staat voor u klaar.