geschreven door abbGrowers

Maak kennis met onze bberry blauwe bessensap fan: familie Funch

Tip van blauwe bessenteler,  familie Funch: Glühwein met bberry blauwe bessen sap

Op het prachtige Gut Loy in de het Duitse Rastede teelt de familie Paula en Hendrik Funch blauwe bessen. Ook verkopen ze het bberry blauwe bessen sap. Dat doen zij nu al weer 5 jaar. Wij zijn benieuwd waarom ze voor dit sap hebben gekozen.

Paula Funch maakt tijd voor ons, in deze drukke teeltperiode. Zij vertelt enthousiast over haar keuze voor het sap:

“Hiervoor zijn meerdere redenen. Toen wij voor onze klanten sap wilden aanbieden, ontdekten wij dat hier in Duitsland nauwelijks iemand blauwe bessensap produceerde. Zodoende kwamen wij bij bberysap terecht. Het product vonden wij qua kleur, geur en smaak gewoon ontzettend lekker, zodat wij het met een goed gevoel tevens onze klanten konden aanbieden.

Bij ons en onze klanten wordt het sap gedurende de hele dag gedronken en niet speciaal bij een maaltijd. Wat wij hier ook erg lekker vinden in de winter,  is het blauwe bessen sap combineren met alcohol en dan heet drinken: een Glühwein van blauwe bessensap.

Verder gebruiken wij het sap ook graag bij het maken van ijs en bij het bakken van taarten als taartgelei.”

 

Contact

Wij horen graag uw vraag of verhaal. Heeft u interesse in een samenwerking als teler, of heeft u belangstelling voor onze blauwe bessen neem dan contact met ons op.

Ons team staat voor u klaar.