Teler Spanje

“Plus Berries heeft gekozen voor samenwerking met abbGrowers omdat zij, net als wij, telers zijn. Zij begrijpen onze business en respecteren deze. Zij hebben een groot klantenbestand, net als wij, maar ook heel aanvullend. Natuurlijk was er daarin een behoorlijke overlapping maar het was heel gemakkelijk om dit met elkaar te bespreken en hoe we hiermee om zouden gaan. Nu bespreken we open met elkaar hoe we klant X of klant Y gaan bedienen, rechtstreeks vanuit Spanje, of via abbGrowers, “ vertelt Roberto Arnal Müller van Plus Berries.

“Er zijn verschillende voordelen om samen te werken met abbGrowers. Maar de belangrijkste zijn volgens mij, de directe toegang tot een verkooporganisatie en aanbod, die het gehele jaar door aanwezig is, gecombineerd met het feit dat we gelijk gestemd zijn en in de samenwerking een win-win situatie zien. Ook heeft abbGrowers verpakkingsfaciliteiten die superieur zijn aan die van ons. Zo konden we aan onze bestaande klanten nieuwe productpresentaties bieden. Daar komt nog bij dat Nederland een logistiek knooppunt is met een hoog potentieel. Het fruit is binnen een aantal uur of uiterlijk een dag, in de depots van onze klanten en dat is een groot voordeel voor onze klanten. Daardoor hebben abbGrowers en Plus Berries’ een sterke positie als strategische partner voor onze klanten.

Bovendien voelen wij ons echt deel van het team. Ofschoon we niet deelnemen aan de dagelijkse operatie van het verkoopteam, hebben wij wel elke week een update en gesprekken met het verkoopteam. We wisselen informatie uit over de oogstprognoses en stemmen specifieke beslissingen af, zoals bijvoorbeeld, acties.

Wij zijn over het algemeen tevreden met de wijze waarop het eerste seizoen is verlopen en de waardering voor ons product. Ook al was het een moeilijk seizoen, wij geloven dat in moeilijke momenten de waarde van een relatie naar boven komt. En naar onze mening heeft abbGrowers zich bewezen als partner, en is de juiste keuze geweest.

Ook voor de toekomst willen we onze relatie met abbGrowers laten groeien. Voor zowel de productieplanning op de lange termijn, als ook op basis van variëteit. We hebben beiden gemeenschappelijke belangen en doelen: een continue aanbod kunnen bieden. Samen streven we naar een aanbod van soortgelijke rassen, gedurende het jaarrond. Hierdoor streven we naar een constante consumenten ervaring. En het realiseren van groei, geldt niet alleen voor de bestaande markten zoals, Duitsland of Nederland, maar ook in Zuid-Europa,” besluit Roberto.